Ingredienten

1 ui
2 teentjes knoflook
500 gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons,oesterzwammen,shiitakes)
2,5 blokje tuinkruidenbouillon
4 el.olijfolie
400 gr.risottorijst
100 ml.droge witte wijn
50 gr.parmezaansekaas
1 bosje peterselie
versgemalen peper
zout

Bereiding

Dit is een 1 pans risotto; er zijn veel voorbeelden online te vinden van risotto’s waarbij je de paddensteoelen apart bereid en op het laatste moment erdoorheen roert. Deze manier werkt echter ook prima.

Pel en snipper de ui.Pel en pers de knoflook.veeg de paddenstoelen schoon en halveer de grote.Breng 750 ml.water met de bouillonblokjes aan de kook.Verhit 2 el.olijfolie in een koekenpan en bak de ui in ca.3 min.zacht en voeg de knoflook en de kastanjechampignons toe.Voeg de rijst toe en bak deze al roerend ca.1 min.mee tot alle rijstkorrels zijn bedekt met de olie.Schenk de wijn erbij en laat het al roerend aan de kook komen tot de wijn is opgenomen.draai het vuur laag en voeg al roerend scheutje voor scheutje de hete bouillon toe.Zorg ervoor dat alle bouillon is opgenomenm voordat je de volgende hoeveelheid toevoegd.herhaal dit tot alle bouillon op is.

Hak het bosje peterselie grof.Schaaf flinters van de kaas en schep ze met de peterselie door de risotto. Garneer eventueel extra met wat truffel olie

Eet smakelijk.